« Slim auto laden

Gepubliceerd op 27-03-2022


Slim laden is voor iedereen bereikbaar
 
 

Slim laden is voor iedereen bereikbaar. De elektrische auto is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. En daarmee ook de laadpalen naast de voordeur. Niets is makkelijker dan thuiskomen en je auto kunnen opladen. Met de Terra AC-wallbox van ABB is dat snel geregeld.

 

Slimmer laden, snel installeren

Terra AC-wallbox is speciaal ontworpen om te voorzien in een groeiende vraag voor thuis elektrisch laden. Deze oplader is heel erg compact, waardoor de wallbox op veel plekken te installeren is. De installatie en configuratie is makkelijk, via de app configureer je de wallbox eenvoudig in enkele klikken.

Op je telefoon kun je vervolgens de status van de laadsessie zien, dat is nog eens comfortabel opladen!

 

Veilig laden en load management

Met een ingebouwde energiemeter en Load management is Terra AC-wallbox de veiligste in zijn soort. Niet onbelangrijk als deze naast je voordeur hangt! Het systeem zoekt zelf de optimale balans in laadvermogen, waardoor overspanning voorkomen wordt.

 

Handige tips voor slimme rijders

Als je elektrisch rijdt is het natuurlijk erg prettig als je telkens thuis kunt opladen. Toch is dat niet altijd haalbaar. Gelukkig heeft laden onderweg ook een voordeel: heel vaak staan de laadpalen voor jouw auto vooraan op de parkeerplaats!

Als je zorgt voor een (extra) lange laadkabel in je auto kun je altijd laden, ook als je auto onverhoopt wat verder weg moet staan.
 

Maak je een langere trip of ga je naar het buitenland? Onderzoek vooraf bij welke laadpalen jouw auto opgeladen kan worden.
 

Vaak kun je een app installeren op je telefoon waarmee je inzicht krijgt in beschikbaarheid, laadstatus en je makkelijker kunt betalen.
 

Probeer zo vaak mogelijk thuis je auto op te laden. Afhankelijk van de tarieven van je energieleverancier is dit meestal de goedkoopste (en meest comfortabele) oplossing.
 

Hoeveel je onderweg betaalt hangt af van de hoeveelheid kilowatturen die je ‘tankt’. Maar ook de accu en laadsnelheid. Bij een snellader betaal je namelijk meer dan bij een gewoon oplaadpunt. Bij publieke laadpalen betaal je vaak naast het tarief voor elektriciteit ook een starttarief

E8ED075D-2E5F-48FC-AE0D-3D8F75B161AA-1648396954.jpeg